Pesto stammer fra den norditalienske region Ligurien, nærmere betegnet Genova.
En autentisk og original pesto fra Genova består af ikke mere end 7 ingredienser, der alle modtager masser af kærlighed og har nogle karakteristika, som tilsammen danner en af de fineste pestoer i verden.
En original peso fra Genova bliver fremstillet af følgende ingredienser:
Pesto består af 1/3 basilikum og det er altså vigtigt at vælge den helt rette basilikum. Ud af de 320 basilikumvarianter, hvoraf 60 er spiselige, er der kun én variant, som er den helt rette for pesto. Denne specifikke variant har delikate blade og smager udelukkende af basilikum. Der er altså ingen strejf af mynte, lavendel eller lime i smagen.
Den optimale ekstra jomfruolivenolie er den søde Taggiasca olivenolie, som kommer fra Ligurien. Den er yderst delikat og spiller godt med den lokale basilikum. Ydermere tilføjer den en aroma og smag, som ingen andre ingredienser kan give.
Vi kender alle sammen til kongen over alle oste, Parmigiano-Reggiano. Parmesanost fylder i italienernes hjerter, og derfor skal den selvfølgelig også indgå i en autentisk pesto som den har gjort siden middelalderen.
Siden middelalderen er der blevet sejlet Pecorino Sardo fra Sardinen til Genova. Derfor er brugen af denne ost et traditionelt aspekt i pesto. Modsat parmesan, som er lavet på komælk, så er pecorino lavet på fåremælk og har en meget stærk smag.
Hvidløg er en vigtig del af pesto og giver pestoen balance og tilføjer et krydret element, modsat den søde basilikum. Den helt rigtige hvidløgsvariant er fra Vessalico. Denne specifikke type hvidløg kommer i flettede bundter, og har en intens smag, der nærmest er pikant. Hvidløg giver pestoen balance og tilføjer et krydret element for at komplimentere sødmen.
Slutteligt har vi havsalt og pinjekerner som sætter prikken over i’et og er med til at levere en velsmagende og uforglemmelig pesto.
Hos Italiensk Shop elsker vi pesto og vælger vores produkter med stor omhu. Derfor kan du købe lækker Grøn Genovese Pesto på glas enkeltvis eller som en del af vores smagekasse med italienske specialiteter.
Der er endeløse muligheder for, hvordan man kan spise pesto. Kun fantasien sætter grænserne. Dog skal det siges, at pesto smager fantastisk vendt i pasta, som dip eller, hvis man smører det på brød. Hvis du vil have inspiration til, hvad du skal parre pestoen med, kan du finde et bredt udvalg af pasta, grissini, schiacciatine og meget andet på webshoppen.