Emilia-Romagna

En af de største regioner i Italien er Emilia-Romagna. Det er et aflangt område, hvor den østligste ende grænser op til Adriaterhavet. Den spænder næsten hele vejen over ”støvlen”, og nederst i regionen er der et ”indhak” i grænsen, da San Marino ligger her og er et selvstændigt land.

En årsag til, hvorfor regionen er så stor, er, at det er to historiske områder Emilia og Romagna. Af forskellige årsager har man lagt de to områder sammen til én samlet region.

Emilia-Romagnas hovedstad er Bologna, som ligger omtrent midt i den østlige halvdel af regionen. Regionen er forholdsmæssigt tæt befolket, da der i alt bor knap 4,5 millioner mennesker fordelt på et areal på knap 22.500 kvadratkilometer. Det vil sige, at der bor ca. 199 personer pr. kvadratkilometer.

Landskabet i Emilia-Romagna er præget af store, flade områder og kystklima i den østlige del af regionen, og på langs af hele regionen er landskabet domineret af bjerge. Denne specielle geografi betyder dermed, at vejret kan svinge fra megen nedbør til tørre perioder. Hvis du tager til Bologna, kan du dermed opleve lidt blandet vejr, da byen ligger lige på skellet mellem det flade landskab og bjergene.

Spændende oplevelser og natur i Emilia-Romagna

En tur til Italien er specielt eftertragtet, hvis turen går til Emilia-Romagna. Området er nemlig kendt for sit smukke landskab og de lækre lokale specialiteter. Derudover finder man også nemt seværdigheder relateret til motorsport, da regionen bl.a. er hjemsted for Ferrari og Lamborghini.

En tur til Emilia-Romagna kan bl.a. byde på disse seværdigheder og aktiviteter:

Byen Rimini (beliggende nær Adriaterhavet og byder på spændende arkitektur)

Parma – byen der har lagt navn til parmaskinke er også et besøg værd

Basilica di San Petronio (en kirke, der ligger i byen Bologna)

Lækker madkunst og hyggelige restauranter

At Emilia-Romagna-regionen er kendt for både sin gastronomi og vinproduktion er ikke så mærkeligt. Begge dele har nemlig rødder, der går langt tilbage, og italienernes evner inden for både kokkekunsten og vinproduktionen er nøje holdt ved lige frem til i dag.

På grund af påvirkning udefra, har man dog ikke kunnet undgå udvikling inden for kokkegerningen. Særligt den nordvestlige egn af regionen er blevet påvirket udefra, da denne del grænser op til Lombardiet. Dette har dog blot gjort det mere alsidigt at være turist i regionen.

Specielle retter og råvarer fra denne egn inkluderer forskellige pastatyper, som f.eks. tortellini og tagliatelle. Disse er specielt udbredt i byen Bologna. Selvom den østlige side af regionen ligger ud til havet, er fisk og skaldyr ikke nødvendigvis en vigtig råvare i egnens specialiteter.

Spændende frugtvine i Emilia-Romagna

Emilia-Romagna er især kendt for at producere Lambrusco, og regionen står for omkring 9 % af den totale produktion af DOC-vin i Italien.

Førhen blev Lambrusco anset for at være en billig og sød frugtvin, men i dag er Lambrusco-vinen blevet mere ”moden” i sin smag og kan efterhånden fås i tørre varianter.

De vindruesorter, der typisk anvendes til rødvinsproduktion i området, er bl.a. Lambrusco, Sangiovese og Barbera. Til hvidvin anvendes vindruesorten Trebbiano.

Er du 18+ år gammel?

Da vi handler med alkohol, skal du være mindst 18 år gammel for at handle vin og spiritus på vores shop.