Campania er en af de mellemstørste regioner i Italien. Med et areal på 13.671 kvadratkilometer er Campania kun den ellevtestørste region ud af tyve. Campania optager 4,53 % af Italiens samlede område, og det virker måske ikke af meget, men i forhold til Danmark ville regionen udgøre knap 32 %.

Befolkningen bor meget tæt, da der er 424 indbyggere pr. kvadratkilometer, hvorimod der til sammenligning kun bor ca. 136 pr. kvadratkilometer i Danmark. Campania er da netop også den mest befolkede region i Italien. Det er måske ikke så mærkeligt, da det er et skønt område med godt klima og gode seværdigheder.

I alt bor der ca. 5,8 millioner mennesker i Campania, og de udgør hele 9,61 % af Italiens befolkning. Regionen er kun overgået af Lombardiet, der har godt og vel 10 millioner indbyggere. Da de til gengæld har et større areal at bo på, er Campania stadig mere tætbefolket end Lombardiet.

Klimaet er, som tidligere nævnt, dejligt og solrigt, men der falder også en del regn, især i november måned. Juli er den tørreste måned, men august er den varmeste. Januar er den koldeste. Geografien er lidt blandet, som det meste af Italien er. I Campania er de største arealer med kuperet (bakket) terræn. Det bakkede terræn udgør nemlig ca. halvdelen af hele regionen. Resten er enten bjerge (34,6 %) eller flade områder (14,7 %).

Vulkanen Vesuv, dejlige øer og herlige strande

Hvis man siger Campania, siger man også Napoli og Capri. Campania er nemlig en dejlig region i Italien, med lækre strande og et par små øer. Herudover finder man også vulkanen Vesuv, som ligger i Napoli. Kort sagt er der masser af ting at se og opleve.

Du bør bl.a. overveje at opleve følgende:

Vulkanen Vesuv (vulkanen giver naturen et dramatisk udtryk med sin 1.281 meter høje tinde)

Grotta Azzurra (Den Blå Grotte som ligger ved kysten på Capri)

Gåtur i Sorrento’s hyggelige gader

Pasta samt fisk og skaldyr på menuen

Hvis din tur til Italien går til Campania, bør du overveje at prøve forskellige lokale retter. Der er nemlig variation internt i regionen. Du finder f.eks. retter med fisk og skaldyr i Napoli og omegn, hvorimod du længere væk fra kysten finder retter med primært grøntsager og ost.

Regionale madtraditioner byder bl.a. på pizza og spaghettiretter. Pizza har netop rødder i Campania (Napoli), ligesom pasta har rødder i Syditalien og Campania. Hvis du er til de søde desserter, bør du prøve Pastiera napoletana, som er en tærte, der bages omkring påske.

Begrænset DOC-vinproduktion på trods af rimelig udbredte vingårde

Selvom der er en del vingårde i Campania, er det de færreste, hvor vindruerne ender som DOC-vine. I stedet bruges druerne f.eks. til olier og som madlavningsvin, som ikke har samme høje kvalitet som bordvin. Når det er sagt, bør du dog ikke se bort fra et glas med lokal vin, da særligt rødvine af druerne Taurasi og Aglianico er værd at prøve.